AURIFEN KORVATIPAT 7 G

AURIFEN-korvatipat lievittävät ulkoisen korvakäytävän kipua ja kutinaa sekä tukevat korvan tulehdustilojen paranemista.

AURIFEN on lääkinnällinen laite, jonka vaikutus perustuu glyserolin osmoottisiin ominaisuuksiin. AURIFEN-korvatippojen pääaineosa on glyseroli. Glyseroli tarttuu kevyesti käyttökohdan ihoon ja suojaa sitä sekä poistaa paikallisesti käytettynä turvonneista kudoksista vettä (osmoottinen vaikutus), mikä vähentää turvotusta ja lievittää siten kipua. Lisäksi valmiste sisältää pintapuudute lidokaiinia, joka tehostaa vaikutusta ja lievittää myös korvakipua.

Sopii aikuisille ja yli 6 kuukauden ikäisille lapsille.

Pakkauskoko:
7 G
Markkinoija:
Sirowa Finland Ltd Oy
Tuotetta varastossa
SKU:
2170512
11,60 €
1 657,14 € / kg

AURIFEN on tarkoitettu korvakivun väliaikaiseen lievittämiseen aikuisilla ja vähintään 6 kuukauden ikäisillä lapsilla enintään kolmen päivän ajan.

AURIFEN-korvatippoja käytetään tukihoitona:

 • tulehdustiloihin, jotka aiheuttavat turvotusta, kipua ja ulomman korvakäytävän kutinaa
 • vaivoihin, jotka johtuvat säännöllisestä altistumisesta vedelle ja kosteudelle, esimerkiksi uimisesta
 • vaivoihin ja niihin liittyvään kipuun, jotka johtuvat pitkäaikaisesta kuulokkeiden käytöstä tai ulomman korvakäytävän tukkivasta vahasta
 • vaivoihin ja kipuun, jotka johtuvat ulompaa korvakäytävää suojaavaa kalvoa vahingoittavien pesuaineiden, kuten shampoiden, saippuoiden ja geelien, tiheästä käytöstä.

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset: 2 tippaa kumpaankin korvaan enintään kolme kertaa vuorokaudessa. Jos oireet eivät ole lievittyneet kolmen päivän kuluttua tai jos olosi huononee, keskustele lääkärin kanssa.

Yli 6 kuukauden ikäiset lapset: 2 tippaa kumpaankin korvaan enintään kolme kertaa vuorokaudessa. Käytettävä ainoastaan aikuisen tai lääkärin valvonnassa. Jos oireet eivät ole lievittyneet kolmen päivän kuluttua tai jos lapsen olo huononee, keskustele lääkärin kanssa.

Jos korvatippoja käytetään lapsille, korva on suojattava vanulla. AURIFEN-korvatippoja ei saa käyttää alle 6 kuukauden ikäisille lapsille.

Vain ulkoiseen käyttöön. Lääkärin on valvottava hoidon onnistumista.

Moniannospullo sisältää 7 g liuosta.

0,5 %:n lidokaiinihydrokloridiliuos glyserolissa (vedetön)

Älä käytä AURIFEN-korvatippoja:

 • jos pakkaus on vahingoittunut
 • jos tärykalvo on vahingoittunut (esim. pitkäaikainen välikorvatulehdus)
 • AURIFEN-tippoja tulee käyttää vain lääkärin tekemän huolellisen korvien tähystyksen jälkeen.
 • jos potilaalla on aiemmin todettu allergia jollekin tuotteen aineosalle
 • jos pakkaukseen painettu viimeinen käyttöpäivämäärä on mennyt
 • jos potilaalle on äskettäin tehty korvaleikkaus tai muu korviin liittyvä kirurginen toimenpide
 • alle 6 kuukauden ikäisille lapsille
 • jos potilaalla on bakteeri- tai sienitulehduksesta johtuvaa pitkittynyttä kipua tai turvotusta; tällaiset vaivat vaativat lääkärin hoitoa
 • jos korvasta vuotaa eritettä.
 • AURIFEN-tippoja ei pidä tiputtaa korvaan kuulolaitteen ollessa paikallaan, vaan ne on tiputettava korvaan 1 tunti ennen kuulolaitteen asettamista ulompaan korvakäytävään.
 • Vaikka ei ole näyttöä siitä, että AURIFEN-tipoilla olisi kielteisiä vaikutuksia raskauden ja imetyksen aikana, AURIFEN-tippojen käytöstä on keskusteltava lääkärin kanssa. Lääkäri arvioi, onko AURIFEN-tippojen odotettavissa oleva hyöty suurempi kuin mahdollinen riski.
 • Jos oireet pahenevat tai eivät ole lievittyneet AURIFEN-tippojen kolmen päivän käytön jälkeen tai jos sinulla on kuumetta, ota yhteyttä lääkäriin. Pitkittynyt kipu tai turvotus saattaa olla merkki bakteeri- tai sieni-infektiosta, joka saattaa vaatia asianmukaista jatkohoitoa.
 • Vain ulkoiseen käyttöön.
 • Vältä aineen joutumista silmiin, suuhun ja nieluun tai nenän limakalvoille.
 • AURIFEN on tarkoitettu korvakivun väliaikaiseen lievittämiseen enintään kolmen päivän ajan, eikä sitä pidä käyttää pitkäaikaisesti.

Vaikka ei ole näyttöä siitä, että AURIFEN-tipoilla olisi kielteisiä vaikutuksia raskauden ja imetyksen aikana, AURIFEN-tippojen käytöstä on keskusteltava lääkärin kanssa. Lääkäri arvioi, onko AURIFEN-tippojen odotettavissa oleva hyöty suurempi kuin mahdollinen riski.

Säilytettävä kuivassa paikassa 15–25°C:n lämpötilassa ja pystyasennossa. Säilytettävä suojassa kylmältä; ei saa säilyttää jääkaapissa. Säilytettävä suojassa suoralta auringonvalolta. Säilytettävä poissa lasten näkyviltä ja ulottuvilta. Avatun AURIFEN-pakkauksen sisältöä voi käyttää 4 viikon ajan.

Merkitse pulloon tippojen ensimmäisen käyttökerran päivämäärä (tähän tarkoitukseen varattuun kohtaan).

Hävitä pakkaus käytön jälkeen paikallisten määräysten mukaisesti.

7 g

Käyttö muiden lääkevalmisteiden tai lääkinnällisten laitteiden kanssa:

Yhteisvaikutuksia muiden valmisteiden kanssa ei ole tutkittu. Rytmihäiriölääkkeiden tiedetään kuitenkin pahentavan lidokaiinin haittavaikutuksia. Samanaikainen käyttö saattaa aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia. Simetidiini, beetasalpaajat, noradrenaliini ja inhalaatioanesteetit estävät lidokaiinin metaboliaa vähentämällä maksan verenvirtausta, mikä suurentaa lääkeaineen pitoisuutta seerumissa.

Barbituraatit, rifampisiini ja fenytoiini kiihdyttävät lidokaiinin metaboliaa aktivoimalla maksan mikrosomaalisia entsyymejä. Lidokaiini voimistaa poikkijuovaisiin lihaksiin vaikuttavien lihasrelaksanttien vaikutusta. Valmistaja ei suosittele muiden tippa- tai sumutemuotoisten lääkevalmisteiden tai lääkinnällisten laitteiden käyttöä AURIFEN-tippojen käytön aikana. Muiden tippa- tai sumutemuotoisten lääkevalmisteiden tai lääkinnällisten laitteiden käytöstä on keskusteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle muista käyttämistäsi korvaan annettavista valmisteista ja kaikista äskettäin käyttämistäsi lääkkeistä, myös ilman reseptiä saatavista lääkkeistä, ennen kuin käytät AURIFEN-tippoja. Ei ole suositeltavaa käyttää muita lääkevalmisteita, lääkinnällisiä laitteita eikä korvatippoja ennen kuin tippojen käyttämisestä on kulunut vähintään 30 minuuttia.

Tutustu pakkausselosteeseen.

CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Kirjoita arvostelusi
Arvostele tuote:AURIFEN KORVATIPAT 7 G
Arvostelusi