Itsehoito

Itsehoitotuotteita voi ostaa apteekista ilman reseptiä. Itsehoitoon tarkoitetut lääkkeet sopivat tilapäisten ja lievien oireiden hoitoon. Voit tutustua tavallisimpien itsehoitovaivojen hoito-ohjeisiin apteekki.fi -sivustolla.
Tarkemmat neuvot oikean tuotteen valintaan ja käyttöön saat farmaseuttiselta henkilökunnaltamme palveluvalintaosastollamme.
Jos vaiva pitkittyy tai oireet pahenevat, on syytä mennä lääkäriin.
Tuotevalikoimastamme löytyvät itsehoitoon käytettävien lääkkeiden lisäksi ravintolisät, yleisesti tarvittavat haavan- ja ihonhoitotuotteet, keskeiset rohdosvalmisteet ja luontaistuotteet.Apteekkikosmetiikkatuotteista meiltä löytyvät mm. suositut sarjat: ACO, Avène, Favora, IDUN Minerals, Louis Widmer ja Vichy.
Tervetuloa tutustumaan laadukkaisiin, tieteellisesti tutkittuihin merkkituotteisiin, joita on tarjolla vain apteekissa.

 

A-Derma

Atooppisen ja erittäin herkän ihon hoitosarja koko perheelle. Tuotteiden teho perustuu kasviperäiseen vaikuttavaan aineeseen Rhealba- kaurauutteeseen. Se sisältää runsaasti ärtynyttä ja vahingoittunutta ihoa rauhoittavia ja suojaavia rasvahappoja, jotka ovat erityisen tärkeitä atooppiselle iholle. Rhealba kaura on valittu yli 80 kauralajikkeen joukosta. Sen tuotantoprosessi on patentoitu ja kontrolloitu.  Kaikki A-Derma-tuotteet ovat dermatologisesti testattuja.

>> Tuotesarjan omille sivuille

-

Aco

Monipuolinen erityisesti pohjoismaisia ihotyyppejä varten kehitetty ihonhoitosarja. Sarjasta löytyy tuotteita eri tilanteisiin; päivittäiseen ihonhoitoon, ihon ongelmiin, lasten ihon hoitoon sekä intiimihygieniaan. Aco Hud on  ruotsalainen sekä ihonhoitotuotteita että lääkevalmisteita valmistava yritys. Tuotteiden raaka-aineet ovat puhtaita, huolellisesti valittuja ja tutkittuja. Tarpeettomia lisäaineita ei käytetä.

Aurinkotuotteet: Acon aurinkotuotteet ovat hajusteettomia lukuun ottamatta itseruskettavaa tuotetta.

>> Tuotesarjan omille sivuille

Atopik

Kotimainen Atopik on ihonhoitosarja herkälle iholle. Raaka-aineet on valittu huolella ravitsemaan, suojaamaan ja kosteuttamaan erityisen herkkää ihoa. Tuotteiden teho perustuu luomukauran, metsämustikan ja prebioottien ihoa hoitaviin ominaisuuksiin. Koko sarja on FI-Natura sertifioitua vegaanista luonnonkosmetiikkaa, eläinkokeetonta ja gluteenitonta. Saatavilla vain apteekeista.

>> Tuotesarjan omille sivuille

 

Avène

Avène ihonhoitosarjan tuotteet perustuvat ihoa rauhoittavaan Avène-terveyslähdeveteen, jonka vaikutus on tunnettu jo 1700-luvulla. Lähdevesi sisältää luonnostaan runsaasti ihoa rauhoittavia ja suojaavia silikaatteja sekä muita hiven- ja kivannäisaineita. Avène-veden vaikutuksesta on julkaistu kymmeniä kliinisiä tutkimuksia. Avène-tuotteet valmistetaan Ranskassa lääketehtaan standardien mukaisesti puhtaista raaka-aineista. Ne on kehitetty erityisesti herkän ihon tarpeisiin. Allergiaa aiheuttavien raaka-aineiden määrä on minimoitu tuotteissa. Kaikki valmisteet on testattu kliinisin kokein ihotautilääkärien valvonnassa.

Aurinkotuotteet: Avènen aurinkotuotteet sopivat koostumukseltaan herkälle iholle sekä lapsille. Tuotteista löytyy sekä mineraali- että kemiallisia aurinkosuojia hajustettuina tai ilman hajustetta. Parabeeneja e ole säilöntäaineena.

>> Tuotesarjan omille sivuille

Decubal

Monipuolinen ihonhoitosarja erityisesti herkän ja kuivan ihon hoitoon. Sarja on kehitetty yhteistyössä pohjoismaisten ihotautilääkärien kanssa ja tuotteita käytetään myös ihotautiklinikoilla ja sairaaloissa.  Sarjasta löytyy tuotteet koko kehon päivittäiseen hoitoon niin miehille, naisille kuin lapsillekin. Tuotteet ovat allergiatestattuja sekä hajusteettomia.  Osa vartalonhoitotuotteista on SV-korvattavia lääkärin määräyksellä pitkäaikaisten ihosairauksien hoidossa.

>> Tuotesarjan omille sivuille

Eucerin

Eucerin on johtava lääketieteellisen ihonhoidon tuotemerkki kaikkialla maailmassa. Se tarjoaa laajan valikoiman erittäin tehokkaita dermokosmetiikan tuotteita. Tuotteita löytyy eri ihotyypeille. Ihotautilääkärit ja apteekkihenkilökunta luottavat maailmanlaajuisesti Eucerin-tuotteisiin ja suosittelevat niitä asiakkailleen joka päivä.

>> Tuotesarjan omille sivuille

Favora

Suomalainen ihonhoitosarja herkälle iholle. Favora on kehittänyt hoitosarjaa kasvojen, vartalon, käsien, jalkojen sekä hiusten hoitoon jo 15 vuoden ajan. Tuotteiden valmistuksessa käytetään puhtaita, turvallisia ja tehokkaita raaka-aineita. Sarja sopii koko perheelle ja kaikille iho- ja hiustyypeille. Ympäristöystävällisyys on huomioitu tuotteiden koko elinkaaressa; valmistusprosessit rasittavat luontoa mahdollisimman vähän ja kaikki pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä.

Aurinkotuotteet: Favoran aurinkosarja käsittää kaksi aurinkosuojatuotetta sekä ihoa rauhoittavan After sun –valmisteen.

>> Tuotesarjan omille sivuille

-

Fillerina

Fillerina® on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu täyteaine, jota käytetään iholle eikä pistetä ihoon. Se auttaa madaltamaan iän mukanaan tuomia juonteita ja se antaa volyymia huulille ja poskipäille. Sarjasta löytyvät täyteaineiden lisäksi Fillerina®-voiteet, jotka ylläpitävät täyteainehoidon vaikutusta ja hoitavat ihoa. Tuotteet sisältävät ihoa kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia.
Täyteainehoitoja ja voiteita on saatavilla kolmena eri asteena. Lue lisää siitä, mikä aste sinulle sopii parhaiten tuotesarjan omilta sivuilta.

>> Tuotesarjan omille sivuille

IDUN Minerals

IDUN Minerals on ruotsalainen sarja hoitavia ja suojaavia mineraalimeikkejä, jotka on kehitetty sopimaan kaikille ihotyypeille kuivasta rasvoittuvaan. Tuotteet sopivat myös herkkäihoisille ja erilaisista iho-ongelmista kärsiville. Ne eivät sisällä turhia lisäaineita ja tuotteissa käytetyt mineraalit ovat erittäin tarkasti puhdistettuja. Sarjaan kuuluu laaja valikoima värikosmetiikkaa meikkivoiteesta kynsilakkaan. Valikoimassa ovat myös laadukkaat meikkisiveltimet sekä niille tarkoitettu puhdistusaine.

>> Tuotesarjan omille sivuille

La Roche Posay

Ihonhoitosarja on kehitetty herkän ihon päivittäiseen hoitoon. Tuotteiden perustana on ihoa rauhoittava, antioksidantteja sisältävä La Roche Posay –lähdevesi. Sarjaa on kehitetty yli 30 vuoden ajan maailmanlaajuisessa yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa hoidolliset tarpeet ja vaatimukset lähtökohtanaan. Valmistuksessa käytetään mahdollisimman yksinkertaisia, mutta tehokkaita ja turvallisia raaka-aineita. Sarjassa on myös hajusteettomia vaihtoehtoja. Tuotteet ovat hypoallergeenisia.

Aurinkotuotteet: La Roche Posayn Anthelios-sarja tarjoaa korkeinta aurinkosuojaa herkälle ja valoihottuma-alttiille iholle. Useimmat tuotteista ovat hajusteettomia.

>> Tuotesarjan omille sivuille

Louis Widmer

Sveitsiläinen ihonhoitosarja, jonka perinteet ulottuvat 50 vuoden taakse. Tuotteet kehitetään yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa. Eri ihotyypit on huomioitu tuotteiden kehityksessä. Tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat tunnettuja ja viranomaisten hyväksymiä synteettisiä tai kasvipohjaisia aineita. Tuotteiden siedettävyys ja vaikutus on testattu ihotautilääkäreiden hyväksymillä terveillä ihmisillä. Lähes kaikista tuotteista löytyy myös hajustamaton vaihtoehto.

Aurinkotuotteet: myös Louis Widmerin aurinkotuotteissa on tarjolla hajustettu ja hajustamaton tuote.

>> Tuotesarjan omille sivuille

Sebamed

Monipuolinen ihonhoitosarja, jonka ihon hyvinvointia ylläpitävä vaikutus ja tasapaino perustuu tuotteiden ihoystävälliseen pH-arvoon 5,5. Tuotteiden raaka-aineet ovat puhtaudeltaan farmaseuttista laatua. Yleisesti allergisoivia hajusteita ei käytetä valmistuksessa. Yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa kehitetty tuotevalikoima huomioi erilaisten ihotyyppien tarpeet.

Sarjan tuotteet ovat dermatologisesti ja/tai kliinisesti testattuja. Tuotteiden ympäristöystävällisyys on huomioitu tuotekehityksessä.

Aurinkotuotteet: Sebamed-Sun on koko perheelle tarkoitettu aurinkosarja, jonka tuotteet ovat hajusteettomia, alkoholittomia, mineraaliöljyttömiä ja parabeenittomia.

>> Tuotesarjan omille sivuille

Vichy

Herkälle iholle kehitettyjen Vichy ihonhoitotuotteiden perusta on Vichy Thermal Spa –lähdevesi, joka sisältää yhteensä 15 eri mineraalia. Se on 100 % luonnon raaka-aine, jota ei voi valmistaa synteettisesti. Vichy Thermal Spa –lähdevesi on peräisin Lucas-lähteestä, jonka hoitavuus ja ihoa rauhoittavat vaikutukset on tunnettu jo 1800-luvulta asti. Lähdeveden tehokkuus on todistettu kliinisin testein. Ranskassa sijaitsevan Vichyn lähdevesiä käytetään edelleenkin hoitokeinoina mm. reuma- ja iho-ongelmiin. Kylpylähoidot perustuvat lähdevesien korkeisiin mineraali- ja hivenainepitoisuuksiin sekä korkeisiin lämpötiloihin. Kaikki Vichy ihonhoitosarjan tuotteet ovat hypoallergeenisia.

Aurinkotuotteet: Vichy-sarjan UVA- ja UVB –aurinkotuotteissa löytyy sekä hajustettuja että hajusteettomia vaihtoehtoja kasvojen, vartalon ja erityisesti lasten ihon suojaamiseen auringolta.

>> Tuotesarjan omille sivuille