Nautitaan ihanasta auringosta turvallisesti

Nyt viimeistään on aika siirtyä ihonhoitorutiineissakin kesäaikaan. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kosteuspitoisemmaksi ilma muuttuu – kuten myös ihosi. Siksi kannattaa valita kevyempiä voiteita ja seerumeita, jotka antavat ihosi hengittää paremmin. Sen lisäksi kannattaa kiinnittää huomioita, että käytössä olevissa tuotteissa on riittävä UV-suoja. Vuosien aikana auringosta saatu UV-säteily jää ihon muistiin ja saa ihon vanhenemaan ja veltostumaan ennenaikaisesti. Lisäksi ihoon kertyvä UV-säteily vaurioittaa ihosolujen perimäainesta eli DNA:ta, mikä lisää riskiä erilaisille ihosyöville.

Aurinkovoiteissa käytetään kahden tyyppisiä UV-suojia, fysikaalisia ja kemiallisia. Fysikaaliset suojat jäävät ihon pinnalle ja ne heijastavat UV-säteilyn pois iholta. Kemialliset suojat imeytyvät ihoon ja ne sitovat UV-säteilyn itseensä ja muuttavat sen turvalliseksi lämmöksi. Parhaimman suojan saat aurinkotuotteilla, joissa on käytetty näitä molempia suojatyyppejä.

Aurinkovoiteet säilyvät korkeintaan vuoden tuotteen avaamista lähtien. Lisäksi kuumuus ja kylmyys heikentävät aurinkotuotteiden säilyvyyttä. Siksi edellisenä kesänä avattu tai mökille talveksi unohtunut aurinkovoide tulisi hävittää ja vaihtaa uuteen.

Miten auringolta tulisi suojautua

Auringolta suojaavia kauneustuotteita olisi parasta käyttää vuoden ympäri, mutta erityisen tärkeää niiden käyttö on keväällä ja kesällä, jolloin vietämme enemmän aikaa ulkona auringossa. Sopivan aurinkovoiteen lisäksi suojakertoimia tulisi olla esimerkiksi huulirasvassa.

• Levitä aurinkovoide 20 min ennen aurinkoaltistumista.
• Käytä riittävästi aurinkovoidetta. Kasvoille aurinkovoidetta tulisi levittää teelusikallinen ja vartalolle kaksi ruokalusikallista. Huomio, että suihkemuotoisia aurinkosuojia tulee käyttää vielä voiteitakin enemmän. Levitä tarvittaessa kahdesti varmistaaksesi, että levitit aurinkosuojan kaikkialle.
• Levitä uudestaan kahden tunnin välein ja aina uimisen jälkeen. Voitele kaikki paljaat ihoalueet.
• Älä unohda korvia, päälakea (kaljua), otsaa, nenää, hartioita tai jalkateriä.
• Suojaa vartalo lisäksi vaatteilla, hatulla ja aurinkolaseilla.

Tuotteet 1 - 32 / 56

Sivu